Tervuren

ACTIVITEITEN

Vertrekpunt: Parking grote ingang van het Arboretum – Vlaktedreef
Uren / duur: 14u00 / 2 uur à 2u.30
Beschrijving: Dit is één van de kroonjuwelen van de Brusselse groene kroon. Het werd in het begin van de jaren 1900 aangelegd in het Kapucijnenbos, in het verlengde van het Zoniënwoud in noordoostelijke richting, en strekt zich uit over ongeveer 100 hectaren. De bomen (460 verschillende soorten) staan hier samen volgens hun geografische oorsprong. Tijdens een wandeling van twee uur licht een geschoolde gids voor u een klein hoekje van deze indrukwekkende schat aan biodiversiteit toe. Aangepaste kledij (kou en/of nat) en aangepaste schoenen nodig (Op verschillende wegen / gras kan het zéér drassig en modderig zijn). Geen honden toegelaten.
Aantal deelnemers, max.: 30
Talen: NL
Geschikt voor: Voor volwassenen en kinderen, onder begeleiding
Info:

Vertrekpunt: Eikestraat 104, 3080 Tervuren
Uren / duur: 11 uur, 14 uur 30 / Een uur
Beschrijving: Op enkele tientallen meters van het Arboretum is een volledig openluchtatelier het hele jaar lang aan het werk om het woud 1001 zorgen te verstrekken. Je krijgt de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van slecht gekende beroepen en te horen hoe deze mannen en vrouwen de uitdagingen van de bescherming van een uitgebreid erfgoed aangaan.
Aantal deelnemers, max.: 20
Talen: NL
Geschikt voor: Iedereen

Info: kevinknevels21@gmail.com

Vertrekpunt: Parking grote ingang van het Arboretum – Vlaktedreef
Uren / duur: 14u30 / 2 uur
Beschrijving: Een gediplomeerd instructeur van de Belgische Nordic Walking vereniging geeft toelichting. Geschikte schoenen en kleding voorzien. Wandelstokken zijn ter plaatse beschikbaar.
Aantal deelnemers, max.: 20
Talen: FR / NL
Geschikt voor: Kinderen, onder begeleiding
Info : www.lfbmn.be

Vertrekpunt: Het vrijetijdscentrum De Warandepoort
Uren / duur: 14u00 / 2 uur
Beschrijving: Deze geleide natuurwandeling, een afsluiter van de Week van het Bos en een deel van het programma van de Dag van het Zoniënwoud, leidt je door de Warande. Ook een kort bezoek aan de pastorietuin staat op het programma.
Aantal deelnemers, max.: 50
Talen: NL
Geschikt voor: Iedereen
Vertrekpunt:Parking groot ingang van het Arboretum, Vlaktedreef
Uren / duur: 10.30 u. / Anderhalf uur
Beschrijving:We gaan de bomen, planten en dieren die in het bos leven in Tervuren ontdekken. Afhankelijk van het belang van de deelnemers vermelden we ook de eigenaardigheden van de landschappen en het beheer van deze ruimten.
Aantal deelnemers, max.: 20
Talen: NL / FR
Geschikt voor: Gezinnen (kinderen en ouders)
Bereikbaar: Bus 317, Tram 44. Te voet, met de fiets, met de wagen.
Onthaal  aan het Arboretum van Tervuren
Eten en drinken: café De Spaans Huis