Partner

De Week van het Bos

De Week van het bos wordt al 35 jaar in Vlaanderen georganiseerd. De editie van 2018 brengt de eindeloze sport- en bewegingsmogelijkheden in het bos en in de natuur onder de aandacht. Van 14 tot 21 oktober wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd in de bossen en natuurgebieden van Vlaanderen. De activiteiten van 21 oktober in het Zoniënwoud zijn opgenomen in het programma van de Dag van het Zoniënwoud. De Week van het Bos 2018 wordt gecoördineerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (NB), in samenwerking met BOS+.

 

Het “Week-end du Bois et des Forêts d’Ardenne”

Het “Week-End du Bois et des Forêts d’Ardenne” wordt georganiseerd en gefinancierd door Ressources Naturelles Développement (RND) en de Administration de la Nature et des Forêts du Grand-Duché de Luxembourg. Alle spelers in de bosbouw en het toeristisch onthaal in de Ardense bossen doen eraan mee. De editie van 2018 loopt van 19 tot 21 oktober en omvat een brede waaier aan activiteiten in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.

De “Fête au Verger”

Tijdens dit festival kunt u de prachtige serre van het domein ontdekken, met niet minder dan 400 jonge en oude fruitbomen.
U kunt dit uitzonderlijke erfgoed ontdekken door deel te nemen aan rondleidingen, het sap te persen en te proeven, de verschillende informatie- en proefstanden te bezoeken.

GoodFood ontmoeting

Dit jaar is gewijd aan “zero afval” en daarom wordt extra aandacht besteedt aan activiteiten om voedselverspilling tegen te gaan. Ontdek de smaken van Good Food zonder verspilling via recepten voor “lelijke” producten, maak kennis met solidaire koelkasten bij jou in de buurt, leer voedsel beter te bewaren via workshops, leer koken zonder afval te veroorzaken en verminder het volume van je vuilniszak door te composteren.

De activiteiten van de Dag van het Zoniënwoud worden afgestemd op gelijkaardige evenementen in Vlaanderen en Wallonië.