Partner

De Week van het Bos

De Week van het bos wordt al 35 jaar in Vlaanderen georganiseerd. De editie van 2019 brengt de eindeloze sport- en bewegingsmogelijkheden in het bos en in de natuur onder de aandacht. Van 13 tot 20 oktober wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd in de bossen en natuurgebieden van Vlaanderen. De activiteiten van 20 oktober in het Zoniënwoud zijn opgenomen in het programma van de Dag van het Zoniënwoud. De Week van het Bos 2019 wordt gecoördineerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (NB), in samenwerking met BOS+.

 

Het “Week-end du Bois et des Forêts d’Ardenne”

Het “Week-End du Bois et des Forêts d’Ardenne” wordt georganiseerd en gefinancierd door Ressources Naturelles Développement (RND) en de Administration de la Nature et des Forêts du Grand-Duché de Luxembourg. Alle spelers in de bosbouw en het toeristisch onthaal in de Ardense bossen doen eraan mee. De editie van 2019 loopt van 18 tot 20 oktober en omvat een brede waaier aan activiteiten in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.

 

Straffe streek

Dat Vlaams-Brabant rijk is aan streekproducten is geen mysterie. Denk maar aan de vele bieren, de chocolade, het grondwitloof, … Het aanbod aan Vlaams-Brabantse streekproducten lijkt eindeloos!  Het succes van streekproducten ligt voor een groot deel aan zijn authentieke smaak en kwaliteit. Steeds meer mensen geloven in lokale, biologische en betrouwbare producten. Wie lust nu geen puur en vers product?! Streekproducten worden met ambacht en liefde gemaakt, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. Wil je de streekproducten uit Vlaams-Brabant ontdekken? Surf dan zeker verder naar www.straffestreek.be

De activiteiten van de Dag van het Zoniënwoud worden afgestemd op gelijkaardige evenementen in Vlaanderen en Wallonië.