Organisatoren

Deze dag is een initiatief van:

Leefmilieu Brussel

Leefmilieu Brussel zorgt voor het beheer van het Zoniënwoud op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) zorgt voor het beheer van het Zoniënwoud op het grondgebied van het Vlaamse Gewest.

Département de la Nature et des Forêts

“Département de la Nature et des Forêts” (DNF) zorgt voor het beheer van het Zoniënwoud op het grondgebied van het Waalse Gewest.

Stichting Zoniënwoud

Stichting Zoniënwoud heeft als doel om de nodige stappen te nemen bij de realisatie van een intergewestelijke en eenvormige visie over het Zoniënwoud (de ‘Structuurvisie’). Daarnaast stimuleert de Stichting eveneens initiatieven ten voordele van het Zoniënwoud. Overleg met de verschillende betrokkenen van het woud, de communicatie en het onthaal van het publiek behoren tot de taken van de Stichting.

De organisatie van de Dag van het Zoniënwoud wordt mogelijk gemaakt dankzij het enthousiasme en de inzet van een hele reeks aan partners die actief zijn in en rond het Zoniënwoud: 

 

Natuurgroepering Zoniënwoud, Natuurpunt Brussel, Natuurpunt CVN, Horizon +, Bosmuseum Jan van Ruusbroec, Bos+, NatuurTalent, Coördinatie Zenne, Boslucht, Plan Vliegend Hert, Regionaal landschap Dijleland, Regional landschap Pajottenland & Zennevallei, Koninklijke Schenking: Arboretum Tervuren, Visit Tervuren, De Bosuil, De Woudpoort, De Warandepoort, Toerisme Vlaams-Brabant, Cercle des guides nature Brabant, Ligue Protection des Oiseaux, Natagora, Bruxelles Nature, Les Amis de la Forêt de Soignes, Contrat de la rivière Argentine, La Hulpe Environnement, Wood Wide Web, Drohme Park, Domaine Régional Solvay, Visit Brussels, UitinVlaanderen, Publiq.

Sonian, B&B Hippo-Droom, het Spaans Huis, le Jardin des Moines, Le Jardin du Pesage, het restaurant van het Club House

Gemeente Hoeilaart, Gemeente Overijse, Gemeente Tervuren, Gemeente Sint-Genesius-Rode, Brussel-Stad, Gemeente Oudergem, Gemeente Ukkel, Gemeente Watermaal-Bosvoorde, Commune de La Hulpe.

Alle boswachters en bosarbeiders werkzaam in het Zoniënwoud.

Tijdens de Dag van het Zoniënwoud willen we je de gelegenheid geven om kennis te maken met de beheerders en de verschillende spelers die actief zijn in het bos.

Ontdek het programma.