Concept

Zet je schrap voor de vierde Dag van het Zoniënwoud op 18 oktober 2020.

Ontdek het bos en het laat je nooit meer los! 

Alleen of met het hele gezin, jong of net iets minder jong, een fervente boswandelaar of een groentje: kom het Zoniënwoud beleven! Maak kennis met zij die voor het bos zorgen en het beschermen en kom te weten hoe je zelf ook je steentje kan bijdragen aan het behoud ervan.

Dit jaar kan je het Zoniënwoud ontdekken op een persoonlijke manier. De drie gewesten stellen samen met de Stichting Zoniënwoud, de partners die in en rond het bos actief zijn en de betrokken gemeentes een brede waaier aan activiteiten voor en nemen je mee voor een unieke kijk op het Zoniënwoud.

Alle activiteiten vind je terug op de programmapagina van deze website.

Deel tijdens deze dag jouw ideeën met de beheerders van het bos en neem een van de gratis kaarten van het Zoniënwoud mee zodat je zelf een fiets- en wandeltocht langs de mooiste wegen kan uitstippelen.

De verschillende horecagelegenheden rond het Zoniënwoud zorgen ervoor dat je je honger en dorst kan stillen.

De activiteiten worden gecentraliseerd rond de toegangspoorten van het Zoniënwoud: Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Domaine Régional Solvay.

Alle activiteiten zijn gratis. We nodigen iedereen uit om indien mogelijk te voet of met de fiets te komen, of om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De Dag van het Zoniënwoud maakt ook deel uit van de “Week van het bos” die van 11 tot en met 18 oktober plaatsvindt in het Vlaamse gewest.  

De Dag van het Zoniënwoud is een gemeenschappelijk initiatief van de drie gewesten:

  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Vlaanderen
  • Wallonië